تیتر امروز

نشست مشترک سه نماینده مجلس و ورزشکاران
مربیان و ورزشکاران رشته‌های رزمی در دیدارنیوز دغدغه‌ها و مطالبات خود را بیان کردند+ ویدیو و عکس

نشست مشترک سه نماینده مجلس و ورزشکاران

سمیه رفیعی، علیرضا سلیمی و محمدحسین حسینی بحرینی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سالن اجتماعات دیدارنیوز با تعدادی از مربیان، باشگاهداران و پیشکسوتان ورزش در رشته‌های رزمی، دیدار و گفت‌وگو کردند.
اقتصاد، جامعه و مرگ، سه حلقه گمشده در جنگ
دیدار بررسی می‌کند

اقتصاد، جامعه و مرگ، سه حلقه گمشده در جنگ

موضوعی که در میان بروز پدیده جنگ کمتر به آن توجه می‌شود، تاثیرات اجتماعی آن است، از این رو از چند قرن پیش جامعه شناسان توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته و نظرات متفاوتی را بیان کرده اند که در این...

یک پزشک: دانشمندان در حال تعیین میزان کشندگی دلتا کرونا هستند

یک پزشک با بیان اینکه کرونا دلتا بیشتر کودکان و افراد جوان را مبتلا می‌کند و اگر این افراد واکسینه نشده باشند، می‌تواند تبعات بدتری را به وجود بیاورد، افزود: سازمان بهداشت انگلستان گزارش داده که کودکان و بزرگسالان زیر ۵۰ سال که واکسینه نشدند دو و نیم برابر مستعد آلوده شدن با نوع دلتا هستند و این ضریب بسیار بالایی برای ابتلای این افراد است.

کد خبر: ۱۰۲۸۲۳
۱۲:۰۴ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۰

دانشمندان و تعیین میزان کشندگی دلتا کرونا

دیدارنیوز ـ دکتر سید محمد پیری اظهار کرد: شاهد جهش‌های متنوعی در کرونا ویروس اولیه هستیم که می‌تواند ویروس‌های جدیدی را به وجود بیاورد که دارای کشندگی بالا نسبت به گونه اصلی بوده و همچنین قدرت سرایت بیشتری دارد.

وی افزود: نگرانی اصلی که سازمان جهانی بهداشت در زمینه جهش‌های کرونا ویروس دارد این است که این جهش‌ها به سمتی بروند که واکسن‌ها و ایمنی ناشی از واکسیناسیون نتواند در مقابل جهش‌های جدید مقاومت کند و اساسا جهش‌های ویروسی در پاسخ به همین واکسیناسیون‌ها و دارودرمانی‌ها به وجود آید؛ چرا که ویروس به صورت خیلی هوشمندانه برای تضمین بقای خود، در ساختار ژنتیکی خود جهش‌هایی را به وجود می‌آورد که دارو‌ها و واکسیناسیون نتوانند بر علیه آن‌ها موثر باشند.

این پزشک با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت و مرکز بیماری‌های واگیردار این جهش‌ها را به دو دسته تقسیم می‌کنند عنوان کرد: واریانت‌هایی که بیشتر بحث تحقیقاتی دارند و نمی‌توانند باعث ایجاد پاندمی شوند و واریانت‌هایی که پتانسیل این را دارند که شبیه نیای خود یعنی همان ویروس کرونا اولیه، هم انتقال پیدا کرده و هم موجب پاندمی شوند.

وی ادامه داد: البته یک دسته بندی دیگر به نام واریانت‌هایی که با نتایج و موفقیت بسیار بالایی باعث شکست واکسیناسیون و درمان می‌شوند نیز وجود دارد که تابحال سازمان جهانی بهداشت در این دسته آخر، ویروسی را وارد نکرده، ولی اخیرا در کشور‌های ایالات متحده آمریکا، انگلستان و روسیه موارد جدیدی پیدا شده که نگرانی‌هایی را برانگیخته و از آن‌ها با عنوان واریانت نوع دلتا یاد کردند که توجه بسیاری را به خودش به دلیل افزایش ناگهانی تعداد بیماران در آن کشور‌ها و سیر پیشرونده و کشندگی بالای آن نسبت به نوع اولیه جلب کرده است.

پیری افزود: کرونا دلتا که با نام علمی B.۱.۶۱۷.۲ شناخته می‌شود می‌تواند به سادگی از فردی به فرد دیگر منتقل شود، این نوع ویروس دارای یک جهش مشخص بر روی پروتئین تاج ویروس است که به آن امکان می‌دهد که خیلی راحت‌تر از نوع آلفا سلول‌های انسانی را آلوده کرده و در درون آن‌ها تکثیر پیدا کند، این نشان می‌دهد که افرادی که با کرونا دلتا آلوده شوند خیلی راحت‌تر می‌توانند آن را از بقیه گرفته و انتقال دهند.

این پزشک کردستانی عنوان کرد: ویروس کرونای دلتا حدود ۵۰ درصد واگیردارتر از نوع قبلی است، هرچند مطالعات هنوز در حال انجام است، اما دیده شده که ویروس جدید کرونا دلتا در مقابل بعضی از واکسن‌ها و بعضی از درمان‌ها مقاوم است.

وی اعلام کرد: نوع دیگری از ویروس کرونا دلتا به نام دلتا پلاس با نام علمی AY.۱ جدیدا شناخته شده که توانایی بسیار زیادی در آلوده کردن سلول‌های ریوی و فرار از دست واکسیناسیون دارد، دلتا پلاس ابتدا در هند و در حال حاضر در آمریکا، انگلستان و سایر کشور‌های اطراف آن‌ها دیده شده است.

پیری افزود: در دسامبر سال۲۰۲۰ یک همه گیری کرونا در کشور هند به وجود آمد که بعد از آنکه سازمان جهانی بهداشت به بررسی ویروس پرداخت مشخص شد که این نوع دلتا است که در حال حاضر این نوع در ۱۰۴ کشور براساس گزارش CDC شناسایی شده است.

این پزشک تصریح کرد: علائم این ویروس خیلی شبیه به کرونای اولیه است و بیشتر سرفه‌های مداوم، سردرد، تب و درد گلو است، همچنین علائم آن می‌تواند یک مقدار متفاوت‌تر از نوع اولیه باشد به عنوان مثال سرفه و از دست دادن حس بویایی و چشایی در نوع دلتا کمتر است، اما سرفه، درد گلو و آبریزش بینی و تب می‌تواند شایعتر از نوع اولیه کووید باشد.
وی بیان کرد: دانشمندان در حال حاضر مشغول تعیین کردن میزان کشندگی این ویروس هستند و تحقیقات در دست اجرا است، اما بر اساس گزارشی که بر روی بیماران بستری در انگلستان صورت گرفت، نشان داده شد که ویروس دلتا هم تعداد بستری شدگان را در بیمارستان افزایش داده و هم تعداد فوتی‌ها بیشتر شده است.

پیری عنوان کرد: بعضی از واکسن‌ها مانند فایزر و مدورنا تا ۸۸ درصد بر علیه بیماری موثر بوده و تا ۹۶ درصد میزان بستری شدن ناشی از بیماری کرونا دلتا را کم کرده است. واکسن آسترازنیکا ۶۰ درصد علیه بیماری موثر بوده و ۹۳ درصد میزان بستری شدن را کاهش داده است. جدیدتر و مهتر از ویروس دلتا، واریانت اپسیلون کرونا ویروس است که اولین بار در کالیفرنیای جنوبی دیده شد و در حال حاضر در ۳۰ کشور دنیا گزارش شده است، اپسیلون هم نسبت به نوع دلتا و دلتا پلاس،۲۰ درصد افزایش قدرت انتقال زایی دارد و جزء دسته‌هایی است که موجب نگرانی شده و در حال حاضر در ایالات متحده آمریکا شایعتر است و این جهش‌ها بازهم ادامه خوهد داشت.

پیری خاطرنشان کرد: واریانت لامب دا که در آگوست ۲۰۲۰ در کشور پرو اولین بار گزارش شد و در آمریکای جنوبی پخش شد، این ویروس هم شبیه نوع اپسیلون چندین جهش داشته و قدرت سرایت را بالا می‌برد، اما در حال حاضر فعلا شیوع پیدا نکرده است.

وی افزود: باید منتظر باشیم که جهش‌های بیشتر و بیشتر در کرونا ویروس به وجود بیاید تا زمانی که این جهش‌ها تعدیل و واکسیناسیون جهانی غالب نشود، این مشکلات وجود دارد، اگرچه این ویروس قدرت تغییر ژنوم خودرا دارد، اما این دلیل نمی‌شود که واکسیناسیون به تاخیر بیفتد.

این پزشک یادآور شد: مهم‌ترین کار رعایت احتیاطات بهداشتی، زدن ماسک و شستن دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: کرونای هندی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی