تیتر امروز

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم
بررسی موانع تولید در گفت‌وگو با مدیر عامل آریا چوب نفیس آفرینش+ویدیو

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم

موانع، مشکلات و کارشکنی‌های مسیر تولید از ثبت درخواست و اخذ پروانه تا وارد کردن سخت افزار و موضوع ترخیص آن در گمرکات ایران در گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین.
گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار
دیدار نخستین برنامه از "پریسکوپ" را منتشر می‌کند

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار

با توجه به طیف گسترده علاقه مندی‌ها در دهه‌های اخیر در زمینه‌های شغلی و به طبع سردرگمی و عدم آگاهی نسل نوجوان و جوان (نسل Z) نسبت به آینده، بازار کار، میزان درآمد، جایگاه شغلی و اجتماعی هر حرفه...

رانت ۷ هزار میلیارد تومانی در بازار سیمان چگونه ایجاد شد؟/ ۳۰ دلال شیره جان صنعت سیمان را مکیده‌اند

رئیس انجمن سیمان گفت: قبل از ورود سیمان به بورس، دلالان این محصول را پاکتی ۲۲ هزار تومان از در کارخانه می‌خریدند و ۶۰ هزار تومان در بازار می‌فروختند، پس هجمه واردشده به بورسی شدن سیمان اصلا جای تعجب ندارد.

کد خبر: ۱۰۱۸۶۲
۱۵:۰۱ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۰

دلایل ایجاد رانت در بازار سیمان

دیدارنیوز ـ رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به هجمه‌هایی که به ورود سیمان به بورس کالا می‌شود، گفت: به دو دلیل عمده ورود سیمان در بورس هیچ ارتباطی به افزایش قیمت این محصول در بازار ندارد.

رضا جمارانیان افزود: سیمان ۹ اردیبهشت‌ماه سال جاری وارد بورس شد درحالی‌که برق صنعت سیمان از ۱۴ تیرماه قطع شد. بررسی رقابت‌ها در بورس کالا و قیمت سیمان تا پیش از قطع برق نشان‌دهنده ثبات قیمت‌هاست. به‌طوری‌که پیش از قطعی برق، پس از رقابت خریداران در بورس، قیمت هر پاکت سیمان بین ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان بود.

وی با تأکید بر اینکه ورود سیمان به بورس باعث افزایش قیمت نشد، ادامه داد: قبل از بورسی شدن سیمان، قیمت هر پاکت این محصول در بازار ۶۰ هزار تومان بود که این نرخ با ورود به بورس کالا به ۳۳ تا ۳۴ هزار تومان در بازار کاهش یافت. اما اگر خریداری به‌طور مستقیم سیمان را از بورس کالا خریداری می‌کرد، می‌توانست به بهای ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان نیاز خود را تأمین کند.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سیمان تأمین در خصوص دلیل دومی که نشان می‌دهد ورود سیمان در بورس هیچ ربطی به افزایش قیمت ندارد، اضافه کرد: در زمستان سال گذشته واحد‌های تولیدکننده طبق قیمت دستوری تعیین‌شده، هر پاکت سیمان را درب کارخانه ۱۶ هزار تومان عرضه می‌کردند، اما با حضور دلالان این محصول در بازار ۶۰ هزار تومان عرضه می‌شد.
به گفته وی این در حالی است که در زمستان سال گذشته، سیمان وارد بورس نشده بود و پرسش اساسی این است که چرا قیمت از کارخانه تا بازار چندین برابر می‌شد؟

۳۰ دلال شناخته‌شده، عامل گرانی سیمان

رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، گفت: ۱۵ سال است که سیمان مشمول قیمت‌گذاری دستوری است و ۳۰ دلال شناخته‌شده دراین بازار فعال‌اند و باعث افزایش چند برابری قیمت‌ها می‌شوند.

وی افزود: اگر فاصله قیمت ۱۶ هزار تومان در کارخانه تا ۶۰ هزار تومان بازار را در ظرفیت کل صنعت ضرب کنیم، این ۳۰ دلال، سالانه ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان سود ناروا می‌بردند، اما نکته مهم این است که چرا در آن زمان هیچ‌کس درباره این مشکلات سخن نمی‌گفت و صداوسیما، برنامه‌ای درباره رانت موجود در بازار سیمان پخش نکرد؟

جمارانیان با اشاره به اینکه این تعداد دلال، طی ۱۵ سال گذشته، شیره صنعت سیمان را مکیدند و اکنون که با ورود سیمان به بورس رانت آن‌ها قطع شده، هجمه‌های خود را آغاز کرده‌اند. حال سؤال این است که چرا دستگاه‌های نظارتی و متولی برای برخورد با این تعداد دلال اقدامی نکرده‌اند؟ کسانی که دلیل اصلی افزایش چند برابری قیمت سیمان بوده‌اند.

نایب‌رئیس هیات مدیره شرکت سرمایه‌گذاری سیمان تأمین یادآور شد: تنها دلیل رشد قیمت سیمان طی هفته‌های اخیر این است که به علت قطع برق سیمان تولید نمی‌شود. به‌طور طبیعی هر کالایی که در بازار کمبود عرضه داشته باشد با رشد قیمت مواجه می‌شود.

منبع: تسنیم
برچسب ها: سیمان
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی